Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

2011.03.07

Bármílyen jogi kérdésed van tedd fel,válaszolunk írásban.

Izelítő a köszönetekből, ami jólesik:

 

3332 Sirok Lenin u 30.

(Báder Nándor, 2012.06.24 17:03)

Tisztelt Ügyvéd Úr.
KÖSZÖNÖM !!!!!! és KÖSZÖNÖM !!!!! és NAGY BETŰKKEL

KÖSZÖNÖM !!!!!!!
Köszönöm hogy rövid időn belül megtisztelt válaszával, köszönöm, hogy ilyen korrektül, érthetően írta meg válaszát.
Köszönöm Önnek hogy létezik ez az oldal, és hogy rátalálva
föltéve a kérdéseket Ön korrekt módon meg is válaszolja.
Köszönöm Önnek 60 évesen, hogy ilyen embert ismerhettem meg, ha még ilyen módon is, de gondolatban őszintén megszorítom a kezét, és KÖSZÖNÖM a válaszokat.

 

Köszönet

(Varga Róbert, 2012.06.13 17:49)

Tisztelt Ügyvéd Úr. Nagyon Szépen Köszönöm a Segítségét. Tisztelettel: Varga Róbert.

 

Re: Re: Piaci-vásári árusítás

(H. József, 2012.04.11 07:14)

Köszönöm a válaszát.

 

Re: Re: 8900 Zalaegerszeg, Hegyalja u. 7./b

(Nyakas Ernő, 2012.01.30 17:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr !

Gyors válaszát tisztelettel köszönöm.

 

Re: Re: kisajátítás

(Leopold, 2011.08.04 01:38)

Ügyvéd úr, hálásan köszönök minden segítséget! Csak a legjobbakat kívánom Önnek, és az egész családjának egyaránt!
Leopold

 

 Re: Re: Re: KFT felszámolás adótartozással

(Beta, 2011.07.23 14:27)

Hálásan köszönöm, hogy időt szánt kérdéseim megválaszolására.
Maradok Tisztelettel:
Beta
u.i. ajánlani fogom Önt ismerőseimnek, bármilyen jogi támogatásról, tanácsadásról, képviseletről is legyen szó

Re: Re: Budapest

(Ágnes, 2011.07.14 19:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nagyon köszönöm a választ. Nem túl bíztató a helyzet, tartok tőle, hogy "veszett fejsze nyele", de hát manapság vagyunk így ezzel páran.
Üdv.

 

(Zsuzsanna, 2011.05.28 21:21)

Tisztelettel megköszönöm hasznos tájékoztatását.
Igen a távolság nagy,de ha sikerül a végrehajtóval beszélgetnem,lehet hogy még kérek tanácsot főleg ha jogi útvesztőbe terelget. Az adósságomat nagyon szeretném kifizetni,sajnos már csak ezúton. DE AZÉRT PÓRUL JÁRNI SEM SZETTNÉK. Maradok tisztelettel.Zsuzsanna

 

Re: Re: Re: Re: Uzsora kamat végrehajtási ügyben!

(Nagy Miklós, 2011.06.03 19:06)

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát és segítségét!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Természetkárósítás

(Brigitta, 2013.02.28 12:29)

Kedves Ügyvég ÚR, Kata,Ildikó.

Nálam is hasonló volt a forgató könyv mint nálatok.
Csak engem a tegnapi napon ismét hívtak a rendőrségről,hogy legyek szíve be fáradni. Igy én holnap ismét megyek a rendörségre.

Re: Természetkárósítás

(Ildikó, 2013.03.07 08:40)

Kedves Brigitta!
Engem is kétszer hívtak be, mert állítólag jött még egy csomag a nevemre. Nem értem én ezt az egészet. Erre tegnap kaptam még egy levelet, hogy a második csomaggal kapcsolatban is megalapozott a gyanú ellenem. Csak azt nem értem, hogy miért, mivel én meg sem rendeltem azt a csomagot...
Leírnád, hogy mi történt 1-én a rendőrségen?
Szerintem nagyon sokan vagyunk, akik így jártak...
Üdv:Ildikó

Re: Re: Természetkárósítás

(drhalasz, 2013.03.07 10:02)

Tisztelt Ildikó,Kata,Brigitta!
Mivel ezzel a kis horderejű üggyel már hárman is küzdenek, kicsit utána néztem.
A Hoodia kaktuszkivonatot tartalmaz és CITES engedély kell a forgalmazásához. 2012-ben 63 db ilyen bü. ügy indult. A legtöbb esetben figyelmeztetéssel megúszták. Önök sem számíthatnak súlyos büntetésre, azonban minden esetben vizsgálják a rendelés értékét, a büntetett előéletet és azt is hogy volt-e tudomása lehetett-e tudomása arról, hogy ez engedélyköteles.
Az igaz, hogy a Btk.242.§.1.bek max. 3 év szabadságvesztést ír elő a legsúlyosabb esetben, de ehhez mindenben a maximumot kellett hozniuk/anyagértékben,személyi körülményekben is/. Ha vádat emelnek akkor a minimális büntetésekben kell gondolkodniuk.
Nem bánnám, ha valamelyikőjük beszkennelné a vádiratát! A többiek tanulhatnának abból, hogy én elemzem a vádiratot.

Re: Re: Re: Természetkárósítás

(Ildikó, 2013.03.13 07:46)

Kedves Ügyvédúr!
Sajnos semmi papírt nem kaptam még, csak annyit, hogy a nyomozást lezárták, a birtokukban lévő iratok alapján vádemelési javaslattal továbbították az ügyemet az ügyészségre!
Valamint nálam olyan is előfordult, hogy behívtak a rendőrségre még egyszer, hogy még egy csomagot lefoglaltak, ami nekem jött. Holott én nem rendeltem, csak egyszer, meg a "vicc" az az egészben, hogy a címem nem is volt jó, amire jött. Egyedül a nevem stimmelt. Mégis kihallgattak újra, rabosítottak (ami újra olyan megalázó volt, mint elsőre), aztán a héten kaptam egy levelet, hogy ebben az ügyben is lezárták a nyomozást, és ugyanaz volt a szöveg: "A birtokukban lévő iratok alapján vádemelési javaslattal továbbították az ügyemet az ügyészségre!!"
Pedig én mondtam, hogy nem rendeltem, csak egyszer, értetlenül állok a dolog előtt. Valamint nem is jó a cím a csomagon és mégis megalapozott a gyanú ellenem? Ezt nem értem!
Az első kihallgatáson én iratokkal bizonyítottam, hogy NEM TUDHATTAM az engedélyről, még bizonyítékként mellékelték is a vallomásomhoz.
Amúgy kedves Ügyvédúr, szerintem nem csak hárman vagyunk hasonló esetben, hanem ennél sokkal többen. Most csak várok és várok, hogy mi lesz ebből az egészből. Már belefáradtam, hogy idegeskedjek, csak nem értem, hogy mire jó ez a huza-vona.
Ha megkapom a vádiratot, akkor mindenképp beszkennelem, hisz annyit segített eddig is Ügyvéd úr, hogy ez a minimum!
Szép napot!
Ildikó

Re: Re: Re: Természetkárósítás

(Ildikó, 2013.03.13 07:52)

Kedves Ügyvédúr!
Még annyit hozzáfűznék az előző levelemhez, amit ma írtam, hogy azt említette a levelében, hogy 68 db ilyen ügy volt, és a legtöbb esetben figyelmeztetés volt a vége. Tehát nem mindegyikben. A többiben ami nem egy figyelmeztetéssel végződött, annak mi lett a vége? És annak mi volt az alapja, hogy máshogy végződött?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:Ildikó

Re: Re: Re: Re: Természetkárósítás

(drhalasz, 2013.03.13 11:27)

Vizsgálják a mennyiséget/saját célra minimális mennyiség, vagy kereskedelmi célra nagy mennyiség, vizsgálják, hogy tudott-e róla vagy sem hogy engedélyköteles, vizsgálják, hogy első bűntényes,vagy volt már büntetve,vizsgálják az elkövető beismerő vallomását vagy tagadását, személyi körülményeit stb. Mindezek összegzéseként büntethetnek is!

Re: Re: Re: Re: Re: Természetkárósítás

(Ildikó, 2013.03.26 19:01)

Kedves Ügyvéd Úr, kedves Mindenki!
Ezúton szeretném nagy örömmel közölni, hogy megkaptam a levelemmel azzal a tartalommal, hogy megszüntették az eljárást ellenem, így most határtalan nagy öröm van a lelkemben! Nagyon kemény 8 hónap van mögöttem, de most már csak előre nézek, vissza nem!
Kedves Ügyvéd Úr!
Ezúton szeretnék megköszönni minden segítséget és támogatást amit Öntől kaptam! Nem is gondolja, hogy mekkora lelki erőt adott nekem Ön a családom mellett! Még egyszer sok-sok köszönet mindenért! Az Isten áldja Ügyvéd Úr!
:-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Természetkárósítás

(drhalasz, 2013.04.08 08:38)

Kedves Ildikó!
Igazán örülök én is az Ön örömének

Budapest Kanizsai út 24

(Norbert, 2013.02.12 18:46)

Tisztelt Ügyvéd úr! Megtudná nekem mondani hogy milyen bűncselekmény(eke)t elkövetését takarja ha egyszer én valaki más nevét használom illetve írom rá arra a papírra ami a késedelmet igazolja egy adott közoktatási intézményben. Megszeretném tudni hogy ez milyen törvénybe ütköző vétségekkel jár ha van írásos engedélyem a nevet használt illetőtől illetve ha nincs. Köszönöm előre is.

Re: Budapest Kanizsai út 24

(drhalasz, 2013.02.13 09:24)

Ha van engedélye az aláírásra akkor semmi, ha nincs engedélye akkor: magánokirathamisítás vétsége állhat fenn!

Természetkárosítás

(Ildikó, 2012.10.29 18:36)

Tisztelt Ügyvédúr! A következő problémával fordulok Önökhöz. Az év elején Kínából rendeltem Hoodia kapszulákat, miután az eladóval leleveleztem, hogy ahhoz minden engedély rendelkezésre áll, és semmi probléma nem lehet vele. Ezután jött az első forrózuhany, mikor a posta közölte, hogy a csomagomat közvetlen vámfelügyelet alá vonták, a második pedig a napokban mikor levél érkezett a Fővárosi Főügyészség Kiemelt és Gazdasági Ügyek Osztályáról, hogy természetkárosítás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen bűnügy indult, mely alapján a csomagot lefoglalják. Az indoklás szerint a Hoodia kapszulák a hoodia gordonii növény származékát tartalmazzák, mely veszélyeztetett faj, és a kereskedelméhez CITES export és import engedély szükséges, melyet a csomag nem tartalmazott. De akkor erről sehol sem lehetett olvasni, amikor a rendelést megtettem! Ha akkor tudom, nem rendelem meg! Holnap után meg mehetek kihallgatásra gyanúsítottként ebben az ügyben, mivel én rendeltem meg!
Mi ilyenkor a teendő? Mire számíthatok a jövőben? Valóban akár 3 év börtön is járhat ezért a -bűn-cselekményért? Mennyi az esély, hogy elítélnek? Nagyon félek! Soha nem követtem el törvénytelen dolgot, nem volt dolgom a hatóságokkal!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm segítségét és válaszát!

Re: Természetkárosítás

(drhalasz, 2012.10.30 07:20)

Kedves Ildikó!
Semmiképpen ne ijedjen meg.A cselekményt az elkövetés időpontjában érvényes jogszabályok alapján kell elbírálni. Ha Ön valóban nem tudott a "veszélyeztetettségéről"és nem is kellett, hogy tudjon róla nem követett el bűncselekményt.
A teendő:őszintén elmondani a helyzetet mint ahogyan ezt nekem is megtette.
Az esély, hogy elítélik egyenlő a 0-val még akkor is ha nekem nem mindent árult el, max. felfüggesztett itéletre vagy ennél enyhébb büntetésre, intézkedésre számíthat.
Azért, ha kérhetem majd számoljon be a fejleményekről.

Re: Re: Természetkárosítás

(Ildikó, 2012.10.30 08:03)

Tisztelt Ügyvédúr! Nagyon köszönöm gyors válaszát, mindenképp beszámolok, ez természetes.
Mindent elmondtam ezzel kapcsolatban Önnek és ez a szándékom holnap is. Nem tudtam erről az engedélyről. Mielőtt megrendeltem volna kutakodtam, hogy nem tiltja-e törvény, nem törvénytelen-e, de semmit nem találtam. Még a NAV hivatalos oldalára is felmentem, ott sem találtam semmit. Aztán rá pár napra, majd 1-2 hónapra rá adtak ki közleményt, hogy ne rendeljenek az emberek külföldről ilyen terméket, mert engedély köteles. De akkor már megrendeltem, ki is fizettem. Nem tudtam mit tenni. De nem narkotikum, nem loptam, fizettem érte. Itthon nálunk nyíltan lehet rendelni különböző oldalakon, még a mai napig is. Nem kereskedni akartam vele, csakis belső családi felhasználásra rendeltem. Annyi a bűnöm, hogy olcsóbban szerettem volna hozzájutni, illetve, hogy le akartam fogyni néhány családtagommal együtt. De információ hiánya miatt ebbe a helyzetbe kerültem. Ezelőtt soha nem rendeltem külföldről, de soha nem is fogok többé! Nagy lecke volt számomra! Csak legyen már vége! Van egy gyönyörű 6 éves kislányom, akit nagyon imádok, soha nem kockáztatnám kis lelkének nyugalmát semmilyen tettemmel. Nem egy bűncselekménnyel!
Nem vagyok veszélyes a társadalomra, soha senkinek nem ártottam!
Tisztelt Ügyvédúr! Meddig húzódhat el ez az egész ügy! Nagyon félek, se éjjelem, se nappalom azóta! Mennyi az esély arra, hogy eljutunk a vádemelésig? Előre is köszönöm a válaszát!
Szép napot!

Re: Re: Re: Természetkárosítás

(drhalasz, 2012.10.30 10:26)

Kedves Ildikó!
Fő a nyugalom,a kihallgatáson mindent ugyanígy tessék elmondani,jegyzőkönyveztetni.Ha én lennék a nyomozó főnöke,megszüntetném ezek után a bü. eljárást,mert nincs bűncselekmény. ha Ők nem indítványozzák a megszüntetést, akkor vádemelési javaslattal küldik meg az Ügyészségnek. Az Ügyészség még mindig megteheti, hogy megszünteti,és nem emel vádat a bíróság előtt.Elnézést a kifejezésért de büntetőjogilag ez egy "pitiáner"ügy,és ha első büntető ügye a bíróság sem alkalmaz komoly büntetést.
Elméletileg ennek időtartama lehet nagyon rövid is és nyúlhat néhány hónapig is.Érzésem szerint rövid lesz és a legcsekélyebb büntetést, vagy intézkedést kapja....ha nem szüntetik meg az eljárást.
Mégegyszer azt mondom tessék megnyugodni, nyugodtan aludni.

Re: Re: Re: Re: Természetkárosítás

(Ildikó, 2012.10.30 10:42)

Tisztelt Ügyvédúr!
Nagyon-nagyon köszönöm megnyugtató szavait, nem is gondolja, hogy mennyit segít nekem ebben a nehéz időszakomban! Igyekszem és próbálok megnyugodni, főleg kislányom miatt is! Előtte tartom magam, de mint minden gyermek, ő is érzi rajtam, hogy nyugtalan és zaklatott lelki állapotban vagyok! Eddig sem volt dolgom a hatóságokkal és ezután sem lesz, ezt garantálhatom. Nagy lecke volt ez számomra! Maradok törvénytisztelő állampolgár, hisz van egy csodálatos családom(kislányom, férjem), nem kockáztatnám ezt semmivel sem! Még egyszer köszönöm a segítségét és megnyugtató szavait! Szép napot Ügyvédúr!

Re: Természetkárosítás

(Kata, 2012.11.30 11:55)

Kedves Ildikó!

Hasonlóan jártam én is. Leírnád, hogy mi történt az elmúlt egy hónapban?

Köszönöm,
Kata

Re: Re: Természetkárosítás

(Ildikó, 2012.12.03 15:33)

Kedves Kata!
Nagyon szívesen elmondom mi történt, SEMMI! Csak várok és várok! Megtörtént a kihallgatásom, mint gyanúsított és rabosítottak is, ami elég megalázó volt számomra, mintha bűnöző lennék. De azóta nem történt semmi sem. Azért valamilyen szinten "örülök", hogy nem vagyok egyedül ezzel az esettel, de ettől még nem lesz jobb nekem. Leírnád, hogy veled mi történt?

Re: Re: Re: Természetkárosítás

(Kata, 2012.12.05 11:11)

Ugyanez történt velem is. Májusban rendeltem, júliusban kaptam levelet, hogy lefoglalták, a héten kihallgattak, mint gyanúsítottat (rabosítást, stb. ...). Aki kihallgatott az azt mondta, hogy ő egy felfüggesztettet se tud elképzelni, maximum pénzbüntetést (az se hiányzik...), vagy egy megrovást. De a priusz 3 évig szinte biztos, hogy meglesz... Egyelőre ennyi. Aki a központban felelős az ügyért, állítólag azt mondta neki, hogy több, mint 10 ilyen ügy van csak nála... Hát nagyon kíváncsi leszek. Ha van bármi fejlemény kérlek, hogy írd meg (én is így teszek majd)! Köszi!

Re: Re: Re: Re: Természetkárosítás

(drhalasz, 2012.12.05 12:27)

Kedves Kata és Ildikó!
Csak azért, hogy egymást ne ijesztgessék közlöm, hogy megrovás, pénzbüntetés és gondatlan vétség miatti elmarasztalásért nincs "priusz"
Csak a szándékos bűncselekményért 1 év alatti szabadságvesztésre ítélés esetén van a 3 év.
Nyugalom Hölgyeim!

Re: Re: Re: Re: Re: Természetkárosítás

(Ildikó, 2012.12.07 16:09)

Tisztelt Ügyvédúr!
Nagyon köszönöm megnyugtató szavait.
Szép hétvégét!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »