Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

2011.03.07

Bármílyen jogi kérdésed van tedd fel,válaszolunk írásban.

Izelítő a köszönetekből, ami jólesik:

 

3332 Sirok Lenin u 30.

(Báder Nándor, 2012.06.24 17:03)

Tisztelt Ügyvéd Úr.
KÖSZÖNÖM !!!!!! és KÖSZÖNÖM !!!!! és NAGY BETŰKKEL

KÖSZÖNÖM !!!!!!!
Köszönöm hogy rövid időn belül megtisztelt válaszával, köszönöm, hogy ilyen korrektül, érthetően írta meg válaszát.
Köszönöm Önnek hogy létezik ez az oldal, és hogy rátalálva
föltéve a kérdéseket Ön korrekt módon meg is válaszolja.
Köszönöm Önnek 60 évesen, hogy ilyen embert ismerhettem meg, ha még ilyen módon is, de gondolatban őszintén megszorítom a kezét, és KÖSZÖNÖM a válaszokat.

 

Köszönet

(Varga Róbert, 2012.06.13 17:49)

Tisztelt Ügyvéd Úr. Nagyon Szépen Köszönöm a Segítségét. Tisztelettel: Varga Róbert.

 

Re: Re: Piaci-vásári árusítás

(H. József, 2012.04.11 07:14)

Köszönöm a válaszát.

 

Re: Re: 8900 Zalaegerszeg, Hegyalja u. 7./b

(Nyakas Ernő, 2012.01.30 17:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr !

Gyors válaszát tisztelettel köszönöm.

 

Re: Re: kisajátítás

(Leopold, 2011.08.04 01:38)

Ügyvéd úr, hálásan köszönök minden segítséget! Csak a legjobbakat kívánom Önnek, és az egész családjának egyaránt!
Leopold

 

 Re: Re: Re: KFT felszámolás adótartozással

(Beta, 2011.07.23 14:27)

Hálásan köszönöm, hogy időt szánt kérdéseim megválaszolására.
Maradok Tisztelettel:
Beta
u.i. ajánlani fogom Önt ismerőseimnek, bármilyen jogi támogatásról, tanácsadásról, képviseletről is legyen szó

Re: Re: Budapest

(Ágnes, 2011.07.14 19:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nagyon köszönöm a választ. Nem túl bíztató a helyzet, tartok tőle, hogy "veszett fejsze nyele", de hát manapság vagyunk így ezzel páran.
Üdv.

 

(Zsuzsanna, 2011.05.28 21:21)

Tisztelettel megköszönöm hasznos tájékoztatását.
Igen a távolság nagy,de ha sikerül a végrehajtóval beszélgetnem,lehet hogy még kérek tanácsot főleg ha jogi útvesztőbe terelget. Az adósságomat nagyon szeretném kifizetni,sajnos már csak ezúton. DE AZÉRT PÓRUL JÁRNI SEM SZETTNÉK. Maradok tisztelettel.Zsuzsanna

 

Re: Re: Re: Re: Uzsora kamat végrehajtási ügyben!

(Nagy Miklós, 2011.06.03 19:06)

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát és segítségét!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(M.M., 2013.10.29 15:19)

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Én egy 4.hónapos kismama vagyok.Üzletvezető helyettes ként dolgozom egy ruházati üzletben.A közvetlen felettesem lehetetlenné teszi az életemet.Nagy súlyokat kell emelnem, nem ülhetek le és számtalan embertelen módszert alkalmaz csupán nevetséges féltékenységből.A főnökségnek szeretném jelezni az esetet.Akik szintén nem a legtisztább "játékosok".Amikor bejelentettem várandóságom, azt mondták:"Gratulálunk, de ezt ne betegség ként, hanem állapot ként kezeld és ehhez tartsd magad."Pár hete sajnos majdnem el is vetéltem azóta pedig a veszélyeztetett terhesség szó szerepel a papírjaimon.Sajnos a történtek után vissza kellett menjek dolgozni, mert kell a pénz.Illetve, ha betartanák a Munka Törvénykönyvében leírtakat, akkor nem is lenne semmi problémám.Abban kérnék tanácsot, hogy mit is mondjak a vezetőségnek.Arra gondoltam mivel ők nem módosítanak a munkakörömön, így kérném a munkaköröm alóli felmentést teljes munkabérem folyósításával.Ez Ön szerint helytálló megoldás lenne? Válaszát előre is köszönöm !

Re: Debrecen

(drhalasz, 2013.11.01 08:17)

Kedves Kismama!
Mint írja üzletvezető helyettes. A közvetlen főnöke által adott megterhelő feladatok miatt fordulhat a "főnökséghez".Az számomra nem furcsa, hogy a főnökség a terhességét állapotnak és nem betegségnek nevezi. Amennyiben nem birja fizikailag a jelenlegi munkakörét ellátni, úgy kérheti hogy könnyebb munkakörbe tegyék. Azt tanácsolom-mivel nem mindenütt van könnyebb munkakör-hogy az orvosi papírjait mutassa meg a munkáltatói jogokat gyakorló főnökének és közösen beszéljék meg az esetleges fizetett szabadságot, a táppénzt, ha indokolt, mert gondolom vissza szeretne majd menni erre a munkahelyre később. Jobb a mai világban békés megoldásokat keresni, mint pereskedni!

Re: Re: Debrecen

(Debrecen, 2013.11.07 19:29)

Köszönöm a segítséget!

Hitel

(Varga Adrienn, 2013.10.14 16:50)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Abban szeretném kérni a tanácsát,hogy férjem szüleinél kiderült,hogy 30 milliós adósság van az ingatlanra ráterhelve,már olyan szinten elfajultak a dolgok,hogy a nyugdíjjuk 40%-át vonja a bank.A hitel az ő nevükön van,de az ingatlan a férjemén és ez az ami nem tetszik.Mi lesz,ha elhaláloznak?Vagy mi lesz,ha elviszi a bank az ingatlant?Minket milyen hátrány érhet ?Ön szerint mi lenne a legmegfelelőbb,mit tegyünk ilyen esetben?Előre is köszönöm a válaszát!Tisztelettel:Varga Adrienn

Re: Hitel

(drhalasz, 2013.10.16 06:19)

Kedves Adrienn!
Ahogy kiveszem a szavaiból a bank már felmondta a kölcsönt és folyik a végrehajtás. Ez esetben teljesen mindegy, hogy kinek a nevén van a fedezetet jelentő ingatlan, a végrehajtó majd kitűzi árverezésre. A férje mindössze elveszti az ingatlan vagyonát, de őt nem érinti egyebekben az ügy, ha nem készfizető kezes,vagy nem adóstárs. Ha elhaláloznak az adósok, a férje /amennyiben nem örököl semmit, nem örököl tartozást sem. Válaszom csak akkor igaz, ha jól értettem az Ön által leírtakat.

Re: Re: Hitel

(Varga Adrienn, 2013.10.16 20:12)

Köszönöm megtisztelő válaszát!Tisztelettel:Varga Adrienn

kalocsa

(jakab robert, 2013.09.24 10:30)

tisztelt ügyvéd ur volna pár érdekes büntető ügyeím elégé érdekes nyomozás fojtatodot ez ügyben van már védőm de nem vagyok vele elégedet ezért váltani szeretnék védőt az ügyeím már a biroságon vanak vád íratot ís kaptam épen ezért ís volna a maga tanácsára szükségem még mielőt a tárgyalás el nem kezdődík

Re: kalocsa

(drhalasz, 2013.09.24 12:44)

Csak tanácsot tudok adni. Képviseletet nem látok el. Az ügyeivel szívesen foglalkozom, így e-mailban kérem a részletes ügyismertetést és dokumentációt. A válaszaimat is e-mailban kapja meg. Az e-mail címem: desciroda@gmail.com

Kft felszámolása

(Ügyvezető, 2013.09.21 14:02)

Üdvözlöm!
Szeretném meg érdeklődni, hogy 9 milliós adó-járulék tartozásos Kft-t hogyan szüntessek meg. 3 millióig még tudtuk követni a tartozásunkat, de májusban 3-ról 8.5-re emelkedett, holott ez csak egy pici kft élelmiszer üzlettel, minimális bevétellel.. Már nem tudjuk kihez forduljunk, ki segítene lezárni ezt a dolgot!

Re: Kft felszámolása

(drhalasz, 2013.09.22 07:35)

A Kft megszüntetése az Önök esetében csak felszámolással oldható meg.Felszámolási indítványt tehet a hitelező és a Kft tulajdonosa is. Ez kb90-100 ezer Ft-ba kerül. A bíróság kijelöli a felszámolót akinek majd zárómérleg kell /a Kft vagyonáról,követeléseiről/A felszámoló értékesíti a Kft vagyonát, behajtja követeléseit és átadja a bejelentkezett hitelezőknek. Saccom szerint a felszámolási költségek kb300-400 ezer Ft. Röviden ennyi. Amennyiben többre kíváncsi konzultálhatunk a desciroda@gmail.com e-mail címemen. Minden részletkérdésben tudok felvilágosítást adni.

Budapest

(Nagy Z, 2013.06.28 10:16)

Tisztelt ügyvéd úr!

Én egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy 1 éve kiderült hogy a roma barátnőm terhes akkor sok viszály volt belőle de végül elmentem dolgozni és hozzájuk költöztem amiről semmilyen papírom nincsen hogy az eddigi fizetésem ott kötött ki de pár napja az ottani színvonalat és hülyeséget megunva összepakoltam vissza a szüleimhez. Most elvileg gyerektartást kérvényeznek, sőt már most kérik úgy hogy még bíróság elé nem is kerültünk. Azt tudom hogy csak a családi és az apósom nem bejelentett jövedelme van náluk. Ez esetbe tőlem mekkora tartás díjat vonhatnak/állapíthatnak meg? Számít hogy hátrányos helyzetű? Az én fizetésem 120.000 Ft (nettó). A kicsi 6 hónapos semmi képen nem szeretném hagyni hogy hiányt szenvedjen bármiben is addig is amíg az ügy nem lesz hatályos ilyen esetben hogyan kell úgy eljárnom hogy a későbbiekben nyoma legyen mindennek és ne élhessenek követeléssel? Eléggé kizsigerelős típusok.

Re: Budapest

(drhalasz, 2013.06.28 10:28)

Helyesen gondolkodik amikor a gyermek érdekeit nézi. A javaslatom az, hogy a nettó jövedelme 20%-át adja fel postán csekken a gyermek anyja nevére és a csekket őrizze meg.
A bíróság majd megszabja a nagyságrendet ami kb. ugyanennyi lesz, nem vesz figyelembe semmilyen egyéb helyzetet.

Re: Re: Budapest

(Nagy Z, 2013.06.28 11:29)

Tisztelt ügyvéd úr!

Köszönöm a gyors válaszát még annyit szeretnék kérdezni hogy eddig én ott laktam de bizonyos okok (segélyek) miatt nem voltam bejelentve hozzájuk mivel ha kiderült volna akkor semmit nem kaptak volna. Viszont múlt év augusztusa óta minden fizetésem legalább 100.000 Ft ott lett elköltve. Ez időre én nem tudom papíron bizonyítani ezt maximum akik ismernek és tudtak róla azok tudnák, attól félek hogy a bíróságon még azt is kitalálnák hogy én eddig egy fillért sem fizettem és nem is laktam ott és ez esetben mire számíthatok? Visszamenőleg mennyi időre kérhetik, követelhetik tőlem a tartásdíj fizetését visszamenőleg? A baba decemberben született.

Válaszát előre is köszönöm!

Re: Re: Re: Budapest

(drhalasz, 2013.06.28 13:39)

Visszamenőleg 6 hónapra kérhetik, Azt hogy meddig lakott ott és költött rájuk - ha sor kerül rá- bizonyítani kell tanúkkal.
Annak nincs jelentősége, hogy nem volt bejelentve.

8000 Székesfehérvár, Bicskei utca 4.

(Polgár Ferenc, 2013.06.09 00:28)

Tisztelt ügyvéd úr!
A "kizárólagos használati jog" mennyire képes védeni a használó/jogosult érdekét? Úgy értem, valóban képes úgy védeni az érintett pozícióját az ingatlanban, mintha ő maga lenne az ingatlan haszonélvezője akár? Vagy ez csak egy papír, ami be sem kerül az ingatlan nyilvántartásba és bármikor megtámadható? Azért érdeklődöm, mert egy tartalmilag ilyet/hasonlót szeretnénk kiállítatni a haszonélvezőkkel, ha meg tudunk állapodni. Vagy esetleg tud javasolni ennél jobbat, a tartós használat megerősítésére?
Köszönöm és üdvözlettel:
Polgár Ferenc

Re: 8000 Székesfehérvár, Bicskei utca 4.

(drhalasz, 2013.06.09 07:16)

Tisztelt Polgár Úr!
Anélkül, hogy a konkrét részleteket ismerném a "kizárólagos használati jog" annyit ér mint egy tartós bérleti szerződés, mint egy megállapodás. Azonban, ha hozzáértő kezek készítik akkor ezek olyan okiratok amelyek bíróságon védhetők és kikényszeríthetők,szankcionálhatók.
Igaz a haszonélvezetet a z ingatlannyilvántartás védi de csak a megterhelés és értékesítés esetére. A hasznok szedésére nincs ingatlannyilvántartási védelem.Minden szerződés megtámadható, de úgy kell írni hogy megfelelő védelem legyen minden esetre.Joghoz értő ember írja meg a szerződést és akkor a szerződés tartalmára/idejére valóban "haszonélvezői"jogot tud elérni ingatlannyilvántartási bejegyzés nélkül.

Re: Re: 8000 Székesfehérvár, Bicskei utca 4.

(Polgár Ferenc, 2013.06.18 14:19)

Nagyon köszönöm a kiemelkedően gyors és pontos válaszát ügyvéd úr! Kellemes nyarat és jó egészséget kívánok Önnek és az egész családjának egyaránt! Tisztelettel: Polgár Ferenc

Donáció

(Szilvia, 2013.05.19 14:37)

Lehet, hogy nem a legjpbb helyen kérdezem, de van egy szokatlan kérdésem. Meddőségi kivizsgálásom részeként kiderült, hogy az egyik x kromoszómámból hiányzik egy darab. Ez azzal jár, hogy 30 éves létemre a petefészkeim alig-alig működnek. Nem reagáltam a lombikos stimulációra egyáltalán. Orvosommal megbeszéltük, hogy a petesejt donáció maradt lehetőségnek. A donort nekünk kell vinni. A szabályok: 35 év alatti, már van minimum egy élő gyereke, és rokon. Na, most a gondok ez utóbbival vannak. NIncs olyan, aki szóba jön. Különben is rossznak tartom, hogy rokon csinálja az ilyesmit. (Nem tudom, ki találta ki ezt a hülyeséget, de melegen üdvözlöm.) Azt, hogy rokon, bizonyítani nem kell, csak közjegyző előtt kijelenteni. Ezután visszük a papírt a meddőségibe, és kezdik is a donor kivizsgálását. Természetesen donort lehet találni: pénzért. Ugyan, ha realisták vagyunk, ki vállalna ilyet ingyen????? Szóval, amit elkövetünk: hazudunk a közjegyzőnek, és fizetünk a donornak. (Ez utóbbit persze szintén nem lenne szabad.) Mégis, ha ez valaha kiderül, mi ennek a büntetési tétele? Mennyi idő alatt évül el? Csak kíváncsi vagyok, mert elijedni nem fogok. Sajnálom, hogy ez az út maradt csek előttem nyitva, sajnálom, hogy ilyen szemellenzős a szabályozás, de megbánni soha nem fogom szerintem. (Elvileg van anonim donációra is lehetőség, ha jól tudom, de a tb-s meddőségi központok egyike sem vállalja. Csak a rokonit.) Ha esteleg tud erre a különös kérdésre válaszolni, azt nagyon megköszönöm :) :) :)

Re: Donáció

(drhalasz, 2013.05.20 11:01)

Kedves Szilvia!
Mindkét kérdése eléggé egyedi, személyes és a válaszaim sem tűrik a nyilvánosságot. Így ha megkérhetem vagy a desciroda@gmail.com, vagy a drhalasz@mail.datanet.hu e-mail címem valamelyikére küldje el a saját e-mail címét és ott válaszolnám meg Önnek!

KFT tulajdonrész

(Szilvia, 2013.05.19 14:29)

Kedves Árpád! 2 kérdésem is van Önhöz, a másodikat következő hozzászólásban teszem fel. Az eslő egy Kft-re vonatkozik, melyben még gyerekkoromban szereztem tulajdonrészt. (A szüleim cége volt, valamiért, amit azóta sem értek, beleraktak.) 5 %, az Öcsémnek szintén. Azóta rettentően sok minden történt, szülők elváltak, a cég maradék része az Apám tulajdonában maradt. Adósságok sokasága (hitel, NAV), amit az Apám már képtelen volt fizetni. Jelenleg behajtók kergetik, de a probléma ott van, hogy senki nem tudja, jelenleg hol tartózkodik. MI, a gyerekei sem. Állítólag valahol Ausztriában dolgozik az új nejével, de ez is csak amolyan városi pletyka. Kérdésem, hogy mi lesz ezzel a KFT-vel, ami most így árván maradt? Ha az Apám tényleg eltűnt (telefonra, mailre sem válaszol), az égvilágon senki nem egyengeti ennek a cégnek az útját tovább. Mi a tesómmal soha nem mentünk bele az ügyeibe, nem is akarunk. Őszintén, a legjobb lenne megszabadulni valahogyan ettől a tulajdonrésztől. Erre én anno többször kértem az Apámat, de lerázott, hogy olyat nem lehet. Én ezt őszintén kétlem. Valami mód esetleg lenne rá? Üdvözlettel: Szilvia


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »