Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

2011.03.07

Bármílyen jogi kérdésed van tedd fel,válaszolunk írásban.

Izelítő a köszönetekből, ami jólesik:

 

3332 Sirok Lenin u 30.

(Báder Nándor, 2012.06.24 17:03)

Tisztelt Ügyvéd Úr.
KÖSZÖNÖM !!!!!! és KÖSZÖNÖM !!!!! és NAGY BETŰKKEL

KÖSZÖNÖM !!!!!!!
Köszönöm hogy rövid időn belül megtisztelt válaszával, köszönöm, hogy ilyen korrektül, érthetően írta meg válaszát.
Köszönöm Önnek hogy létezik ez az oldal, és hogy rátalálva
föltéve a kérdéseket Ön korrekt módon meg is válaszolja.
Köszönöm Önnek 60 évesen, hogy ilyen embert ismerhettem meg, ha még ilyen módon is, de gondolatban őszintén megszorítom a kezét, és KÖSZÖNÖM a válaszokat.

 

Köszönet

(Varga Róbert, 2012.06.13 17:49)

Tisztelt Ügyvéd Úr. Nagyon Szépen Köszönöm a Segítségét. Tisztelettel: Varga Róbert.

 

Re: Re: Piaci-vásári árusítás

(H. József, 2012.04.11 07:14)

Köszönöm a válaszát.

 

Re: Re: 8900 Zalaegerszeg, Hegyalja u. 7./b

(Nyakas Ernő, 2012.01.30 17:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr !

Gyors válaszát tisztelettel köszönöm.

 

Re: Re: kisajátítás

(Leopold, 2011.08.04 01:38)

Ügyvéd úr, hálásan köszönök minden segítséget! Csak a legjobbakat kívánom Önnek, és az egész családjának egyaránt!
Leopold

 

 Re: Re: Re: KFT felszámolás adótartozással

(Beta, 2011.07.23 14:27)

Hálásan köszönöm, hogy időt szánt kérdéseim megválaszolására.
Maradok Tisztelettel:
Beta
u.i. ajánlani fogom Önt ismerőseimnek, bármilyen jogi támogatásról, tanácsadásról, képviseletről is legyen szó

Re: Re: Budapest

(Ágnes, 2011.07.14 19:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nagyon köszönöm a választ. Nem túl bíztató a helyzet, tartok tőle, hogy "veszett fejsze nyele", de hát manapság vagyunk így ezzel páran.
Üdv.

 

(Zsuzsanna, 2011.05.28 21:21)

Tisztelettel megköszönöm hasznos tájékoztatását.
Igen a távolság nagy,de ha sikerül a végrehajtóval beszélgetnem,lehet hogy még kérek tanácsot főleg ha jogi útvesztőbe terelget. Az adósságomat nagyon szeretném kifizetni,sajnos már csak ezúton. DE AZÉRT PÓRUL JÁRNI SEM SZETTNÉK. Maradok tisztelettel.Zsuzsanna

 

Re: Re: Re: Re: Uzsora kamat végrehajtási ügyben!

(Nagy Miklós, 2011.06.03 19:06)

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát és segítségét!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: dobrockyg@gmail.com

(drhalasz, 2015.08.09 06:04)

Sajnos,a kollektív megoldás a politikával függ össze! Ma a NAV eléri, hogy olyan jogszabályok szülessenek amelyeket Ő javasol!

Alapítói jogok átruházása

(Endrei Tamás, 2015.06.02 16:05)

Tisztelt Ügyvéd úr!

Amennyiben egy alapítvány alapítója hátráltatja az alapítványi célok megvalósítását, külföldi útjai miatt nem veszi át a hivatalos leveleket, amiből kifolyólag az esetleges hiánypótlások, fellebbezések határideje lejár, hogyan lehet kezdeményezni, hogy az alapítói jogokat átruházza a kuratóriumra? Mi a különbség, ha van, a jogok átruházása és a jogok gyakorlásának átruházása között? Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel: Endrei Tamás

Re: Alapítói jogok átruházása

(drhalasz, 2015.06.02 16:56)

Az alapító, alapítói nyilatkozattal jelölheti ki az alapítói jogok gyakorlóját. A kijelölés, a jelölt elfogadó nyilatkozatával együtt módosítani kell az alapítói okiratot. Ezt az illetékes törvényszék végzéssel hagyja jóvá.
Ezek után az alapító semmit nem tehet, csak az alapítói jog gyakorlója gyakorolja az alapítói jogokat egyedül.
Az alapítót kötelezni nem lehet az alapítói jog gyakorlásának átengedésére. Rábeszélni lehet!

pincz.marti@gmail.com

(Magyar Sándorné, 2015.05.17 23:41)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy családi ingatlan eladása ügyében szeretnék tanácsot kérni, hogy tisztában legyek vele, jogilag milyen lehetőségeim vannak. Az ingatlan tulajdoni jogából édesanyám 1/4 részben, unokahúgom 1/2 részben, én 1/4 részben vagyunk tulajdonosok. Unokahúgom részéből még 1/6 rész az én tulajdonom. Az ingatlan eladás alatt van, közösen az egész házat áruljuk. Akadt egy vevő, de unokahúgom elfogadhatatlannak tartja azt az összeget, ami az én tulajdoni hányadom kifizetése után neki megmaradna (ez az összeg csaknem 8 millió forint). Arra próbál rájátszani, hogy mondjak le a tulajdoni hányadomról, ellenkező esetben ő eláll az eladási szándékától. Kérdéseim a következőek: Ha megmarad a tulajdonjogom az ő házrészében, el tudja-e adni vagy tud-e bármit tenni vele az én beleegyezésem nélkül pl. hitelfelvétel, jelzálog? Eladható-e az a házrész, amibe neki nincs tulajdonjoga (az anyám és az én részem) az ő tudta és beleegyezése nélkül? Az én tulajdoni hányadom után kérhetek tőle lakbért? Ez a házrész külön bejáratú és az övétől független, de egy épületen belül van.

Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom, tisztelettel:
Magyar Sándorné

Re: pincz.marti@gmail.com

(drhalasz, 2015.05.18 15:15)

Fő szabály, hogy az ingatlant 1/1 arányban adják el a tulajdonosok és tulajdoni arányuknak megfelelő arányban osztoznak a vételáron. Házrész eladásánál a tulajdonosoknak elővásárlási joguk van/ pl.1/4 részt is el lehet adni, ha van rá vevő!/ A saját tulajdoni hányadát mindenki megterhelheti, de mivel egy tulajdoni hányad általában forgalom képtelen azt a bankok nem fogadják el fedezetként. A tulajdoni hányad után,ha nem használja, természetesen kérhet lakbért.

szviktoria.szcs@gmail.com

(Szücs Viktoria, 2015.05.15 10:20)

GYermekem ,jövöre vegez a középiskolával ,tegnap volt a 2-ik tárgyalás apja munkanélküli a minimumm összeget se szeretné fizetni ,mivel nincs jövedelme ,vezetöként dolgozott de állitolag nem kap munkát már 1 éve ,én azt kértem a bironötöl ,ha ujra elhelyezkedne mig a gyerek tanul akkor a 20%-kérem a jövedelméböl erre a Bironö azt mondta ez nem lehetséges au uj PTK szerint ,csak megegyezés születhet fix összegröl ,ilyen esetben mit lehet tenni?Valoszinüsitem lesz munkája a köv tárgyalásra ami szeptember 10-én lesz .NEm ujboli gyermektartás dijat kell megálapaitani szerintem ,hisz ö meg szeretni szüntetni akkor mért a régi minimum összeget fizeti ha az uj Ptk -nézi a bironö.
Köszönöm elöre is.

Re: szviktoria.szcs@gmail.com

(drhalasz, 2015.05.18 15:06)

A helyes szabály, hogy fix összegben kell a gyerektartásdíjat megállapítani a bíróságnak 15-25%között gyermekenként.
Tehát ha nincs megegyezés a bírónak kötelessége fix összegben megállapítani!

nyuu96@gmail.com

(drhalasz, 2015.05.04 08:25)

Kedves Adrienn!
Számomra kissé zavaros a jogeset!
Békítő eljárás általában nincs,ha a fiú nem ismeri el a terhére rótt cselekményt és békítő eljárás keretében nem kaphat "büntetést". Olyan elégtételre kötelezik amit Ő önként vállal.
Akkor tudnék tanácsot adni, ha beszkennelné nekem a békítő eljárás során vállalt egyezséget!
Ok nélkül nem tudják újból feljelenteni!
A lány anyja csak úgy nézhetett bele a fiú facebookjába, ha megadta a jelszavát, vagy ismerőse! Így nem sért személyiségi jogokat!

nyuu96@gmail.com

(Adrienn, 2015.05.03 13:00)

Tisztelt ügyvéd Úr!
Az egyik ismerősömet feljelentették zaklatásért, szerintem jogtalanul. Egy fiatal lány nap mint nap hívta, és tulajdonképpen ő zaklatta a barátomat, mire ő sértő dolgokat kezdett irkálni a lánynak, hogy lerázza, és végre békén hagyja. A lány édesanyja erre feljelentette őt zaklatásért. Békítő eljárás történt, amelyen a fiú egy évig tartó büntetést kapott, így akármikor lehívhatják őt segíteni, ha kell. Ezzel nem lenne probléma, csakhogy ezt a család ki is használja, heti minimum egy alkalommal lehívják szó szerint dolgoztatni (az utazási idő 4 óra) és amennyiben nem megy vagy felveti a lehetőséget, hogy nem megy, azonnal elkezdenek fenyegetőzni! Így van, fenyegetik szó szerint, hogy ha nem megy, akkor továbbviszik az ügyet. Tegnap odáig fajultak a dolgok, hogy a anyja megint fel akarja jelenteni, ok nélkül. Bizonyítékunk van arra, hogy a lány zaklatja őt, rengeteg telefonhívás, üzenet. Amennyiben szükséges, tudnék tanuskodni mellette, hogy hónapok óta szenved és folyton fenyegetésekről panaszkodik. Megkeserítik az életét, kérem segítsen!
Üdvözlettel és tisztelettel: Adrienn.

Re: nyuu96@gmail.com

(Adrienn, 2015.05.03 13:43)

Elnézést, erről most szereztem még tudomást, és fontosnak tartom: A lány anyja belenézett a fiú facebook-jába engedély nélkül. Ez sérti a személyi jogait, nem? Ha tárgyalásra kerül a sor, lehet ezzel védekezni, vagy felhozni?

Hitel Ajánlatok !!!

(ray, 2015.04.30 09:20)

Hitel Ajánlatok !!!
Jó napot, Van szüksége a hitel? mint például a hitel fizeti ki a tanszék, a Vegyél egy autó a saját, házat építeni a saját, vagy fizetni a lakbért és megoldani a pénzügyi problémákat, itt van egy lehetőség számodra, úgyhogy látogasson el hozzánk co-operative1@hotmail.com adunk ki hitelt, 2% érdekelt ráta, mi található Törökországban a tranzakció 100% garanciát, lépjen kapcsolatba velünk még ma, és tudassa velünk a problémát kitöltésével az alábbi adatok

Jelentkező neve:
Felperes Sex:
Tagjelölt ország / állam:
Kérelmező Születési idő:
Hitel összege Szükséges:
Hitel Időtartam:
Havi Bevétel:
Telefonszámok:
Cél lejárta:

üdvözlet

i.ritus@freemail.hu

(Rita, 2015.03.09 10:05)

Tisztel ügyvéd úr!
Én arról szeretnék érdeklődni hogy a különböző tartozásoknak mennyi az elévülési ideje? Például a banki,telefon vagy a villany/gáz szolgáltatónak. Több ismerősöm is kérdezte tőlem,de sok internetes oldalokon mást és mást írnak. Nekem is van egy régi banki személyi hitelem,de már 7 éve elköltöztem egy másik lakcímre és nem tudom hogy az előző lakcímre küldtek-e fizetési felszólítást. Ha küldtek,de mivel nem lakom már régóta ott ezért át sem vettem akkor elévült a tartozás? Ezért bár listán is vagyok.Kérhetem hogy vegyenek le a bár listáról és hol kell kérni? Nem tudom hogy küldtek-e fizetési felszólítást,de ha küldtek,de nem vettem át akkor az is meghosszabítja az elévülést? És mi a helyzet a nem banki,hanem a közüzemi számlákkal? Többen kérdezték már tőlem hogy ha nem ajánva küldenek fizetési felszólítást a különböző cégek akkor az is felszólításnak számít? Válaszát előre is köszönöm.

Re: i.ritus@freemail.hu

(drhalasz, 2015.03.09 11:06)

Kedves ritus!
Túl bonyolult és összetett kérdést tett fel nekem.
Általában az elévülési idő 5 év. A kezdete általában az igény megnyílta/szerződés megszüntetése,közüzemek kikapcsolása,szolgáltatások megszüntetése stb/Tehát a folyamatos fizetni valók nem évülnek el egyszerüen. Az igaz, hogy az új Ptk.alapján a felszólítás nem szakítja meg az elévülést ajánlva sem. A banki hitelét, ha nem fizette valószinűleg felmondták és peresítették esetleg már végrehajtónál van. A végrehajtó,ha 5 évig nem találja önt és vagyonát sem talál,akkor itt kezdődik az 5 éves elévülés!
Azt kérném, hogy egy konkrét esetet jelöljön meg kérdésében,általában nem tudok kielégítő választ adni mindenre.

balogh8808@gmail.com

(Balogh Ferenc, 2015.02.18 11:24)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy olyan kérdésem lenne hogy kb 10 éve volt egy ügyem ebböl kaptam 2 évet felfüggesztve szeretnék lerakni egy biztonság öri tanfolyamot ez lehetséges ? menyi a teljes elévülési idö?
válaszát elöre is köszönöm

Re: balogh8808@gmail.com

(drhalasz, 2015.02.18 13:51)

Nagy valószinűséggel elévült már,pontos válaszhoz tudnom kellene a bü ügy felső határát,mert ennyi az elévülés/pl 2-5 évig terjedő ügyben 5 év az elévülés/Nem a kiszabott büntetéstől függ tehát!

balogh8808@gmail.com

(Balogh Ferenc, 2015.03.05 19:29)

Tisztelt Ügyvéd úr.
Köszönöm, a múltkori válaszát.

A páromnak 50% társulnia kellet egy kft ben mert csak igy dolgozhat innentöl vasárnap fodrász egyébként lehet e ebböl bármilyen problémája ? a késöbiek során

Re: balogh8808@gmail.com

(drhalasz, 2015.03.06 08:34)

Nem lehet semmi problémája, baj esetém max elveszíti a befizetett tagsági díjat.Nyereség esetén még plusz pénzt is

7629 Pécs Pàkolitz u.20

(Nyilas István, 2015.02.23 21:05)

Nerég adtam el az ingatlanomat, tavaly októberben, és dec.ben vettem egy màsikat.Az előző lakàs volt,emez viszont kivett melléképület az volna a kérdésem, hogy szàmíthatok -e valamilyen kedvezményre az illeték kirovàsakor? Köszönettel Nyilas istván Email-cimem: 62nyilas@gmail.com

Re: 7629 Pécs Pàkolitz u.20

(drhalasz, 2015.03.01 12:41)

Az illték neve:tulajdonszerzési illeték. Ön egy esetben szerzett tulajdont szerintem semmilyen kedvezmény nem jár!

szviktoria.szcs @gmail. com

(Szücs Viktória , 2015.02.28 19:46)

Tisztelt Ügyvéd úr.
Köszönöm, a múltkori válaszát.
19 éves lesz a lányom, és középiskolás, apja munkanélküli, ezt írtam múltkor. Megszeretne szüntetni a rokontartast,mivel,nincs jövedeleme. Ahogy írta ön is, kell,hogy fizessen ebben az esetben is, lett Anno1998 -ban minimum összeg megalapitva, 13-ezer forint.Kérdésem a következő, ezt az összeget lehet e emeltetni, és, ha a gyerek, technikusi képzést elvegzi, arra is jár? Köszönöm előre is.Szücs Viktória


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »