Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fórum

2011.03.07

Bármílyen jogi kérdésed van tedd fel,válaszolunk írásban.

Izelítő a köszönetekből, ami jólesik:

 

3332 Sirok Lenin u 30.

(Báder Nándor, 2012.06.24 17:03)

Tisztelt Ügyvéd Úr.
KÖSZÖNÖM !!!!!! és KÖSZÖNÖM !!!!! és NAGY BETŰKKEL

KÖSZÖNÖM !!!!!!!
Köszönöm hogy rövid időn belül megtisztelt válaszával, köszönöm, hogy ilyen korrektül, érthetően írta meg válaszát.
Köszönöm Önnek hogy létezik ez az oldal, és hogy rátalálva
föltéve a kérdéseket Ön korrekt módon meg is válaszolja.
Köszönöm Önnek 60 évesen, hogy ilyen embert ismerhettem meg, ha még ilyen módon is, de gondolatban őszintén megszorítom a kezét, és KÖSZÖNÖM a válaszokat.

 

Köszönet

(Varga Róbert, 2012.06.13 17:49)

Tisztelt Ügyvéd Úr. Nagyon Szépen Köszönöm a Segítségét. Tisztelettel: Varga Róbert.

 

Re: Re: Piaci-vásári árusítás

(H. József, 2012.04.11 07:14)

Köszönöm a válaszát.

 

Re: Re: 8900 Zalaegerszeg, Hegyalja u. 7./b

(Nyakas Ernő, 2012.01.30 17:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr !

Gyors válaszát tisztelettel köszönöm.

 

Re: Re: kisajátítás

(Leopold, 2011.08.04 01:38)

Ügyvéd úr, hálásan köszönök minden segítséget! Csak a legjobbakat kívánom Önnek, és az egész családjának egyaránt!
Leopold

 

 Re: Re: Re: KFT felszámolás adótartozással

(Beta, 2011.07.23 14:27)

Hálásan köszönöm, hogy időt szánt kérdéseim megválaszolására.
Maradok Tisztelettel:
Beta
u.i. ajánlani fogom Önt ismerőseimnek, bármilyen jogi támogatásról, tanácsadásról, képviseletről is legyen szó

Re: Re: Budapest

(Ágnes, 2011.07.14 19:47)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Nagyon köszönöm a választ. Nem túl bíztató a helyzet, tartok tőle, hogy "veszett fejsze nyele", de hát manapság vagyunk így ezzel páran.
Üdv.

 

(Zsuzsanna, 2011.05.28 21:21)

Tisztelettel megköszönöm hasznos tájékoztatását.
Igen a távolság nagy,de ha sikerül a végrehajtóval beszélgetnem,lehet hogy még kérek tanácsot főleg ha jogi útvesztőbe terelget. Az adósságomat nagyon szeretném kifizetni,sajnos már csak ezúton. DE AZÉRT PÓRUL JÁRNI SEM SZETTNÉK. Maradok tisztelettel.Zsuzsanna

 

Re: Re: Re: Re: Uzsora kamat végrehajtási ügyben!

(Nagy Miklós, 2011.06.03 19:06)

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát és segítségét!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Morror@freemail.hu

(drhalasz, 2016.11.22 08:09)

A perindítást nem javasolom.A bíróság nem foglalkozik ílyen ügyekkel.Amennyiben a volt munkáltatójának akar rosszat tenni, ennek az útja a NAV felé való bejelentés, hiszen Önt pillanatnyilag ezzel nem károsította, de a NAV-ot igen, mert kevesebb járulékot fizetett be!

FONTOS

(Putnoki Árpád, 2016.07.16 11:37)

Tisztelt ügyvéd úr!
Az én problémám az lenne hogy 2010-óta pék a szakmám , azóta pékségben dolgoztam,egészen mostanáig ! Sajnos FOGLALKOZÁSI BETEGSÉGEM LETT (LISZTPOR ALLERGIA ÉS ASZTMA) .Allergolúgus szerint az asztma kiváltó oka a lisztpor ! Igy sajnos nem folytathatom a tevékenységemet. Sajnos most munka nélkül maradtam. Ilyenkor mi a teendő ? Van erre valamilyen jogszabály? valamelyik fórumon olvastam hogy kérhetek kártérítést(OEP,PÉKSZÖVETSÉG ,ÁLLAM)
vagy valamilyen támogatást ?

FONTOS

(Putnoki Árpád, 2016.07.16 11:32)

Tisztelt ügyvéd úr!
Az én problémám az lenne hogy 2010-óta pék a szakmám , azóta pékségben dolgoztam,egészen mostanáig ! Sajnos FOGLALKOZÁSI BETEGSÉGEM LETT (LISZTPOR ALLERGIA ÉS ASZTMA) .Allergolúgus szerint az asztma kiváltó oka a lisztpor ! Igy sajnos nem folytathatom a tevékenységemet. Sajnos most munka nélkül maradtam. Ilyenkor mi a teendő ? Van erre valamilyen jogszabály? valamelyik fórumon kérhetek kártérítést(OEP,PÉKSZÖVETSÉG ,ÁLLAM)
vagy valamilyen támogatást ?

Szegfű utca

(Judit, 2016.06.13 07:57)

Tisztelt ügyvéd úr!!
Kérdésem az lenne hogy albérlet esetén a bérlőnek is kell adózni vagy valamit fizetni a Nav felé?? Sajnos akitől bereltuk a házat ő nem adózott. Most egy család van ott.Havi 20-ezer a bérleti díj +a rezsi. De a lakás támogatást is elveszi ami2000ft havonta. Érdekelne még hogy bérleti szerződés van írva ha elmennek az albérletben mennyi ideig van érvénye a szerződésnek? Nekünk tartozik a ház tulaja egy havii bérleti díjjal mert eljottünk és nem adta vissza meddig tudok a szerződésre hivatkozni??
Válaszát előre is köszönöm!!
Tisztelettel: Judit

Re: Szegfű utca

(drhalasz, 2016.06.14 09:16)

Kedves Judit!
A bérlőnek nem kell adóznia.Akitől bérelték annak kellett volna, de ha nem fizetett az az ő felelőssége. A szerződés érvénye benne van a szerződésben: ha határozott idejű akkor az utolsó nap, ha határozatlan idejű akkor határozatlan, a felmondása ennek általában 1 hónap/de ezt is tartalmaznia kell a bérleti szerződésnek/ A bérleti díj tartozás elévülése 5 év. Kérni kell: felszólítani, ha nem fizet akkor perelni!

Kedves Nóra!

(drhalasz, 2016.06.12 06:17)

Írása alapján nem teljesen világos előttem a történet. A hitelszerződésekből ki kell tűnnie, hogy milyen minőségben írt alá/adóstárs, készfizető kezes/. A khr bejegyzése előtt Önt értesítették, hogy tartozása áll fenn.Milyen minőségben értesítették?
Azt gondolom, hogy Ön nem nézte meg milyen minőségben ír alá és mit.
Nem gondolnám, hogy egy bank nem jogszerűen tette Önt a khr-be,/legalább papíron bizonyítani tudják a jogszerűségét/ Igy nem igazán látom célszerűnek a perlekedést amely Önnek sokba kerül és eredménytelennek látszik! Keressenek olyan bankot amely ad a passzív khr-eseknek is hitelt.

nfekete86@gmail.com

(Nóra, 2016.06.11 18:27)

Tisztelt Ügyvéd Úr!
11 évvel ezelőtt testvérem vett fel jelzálog hitelt a közös tulajdonú házunkra. Ehhez én, mint tulajdonos társ kellettem, egy aláírás, hogy engedélyemmel teszi. Külön rákérdeztünk, hogy ez nem adóstársi kötelezettség lesz-e, akkor az volt a válasz, hogy nem, mert nem vizsgálnak jövedelmet, ami tényleg így volt, főleg, mert nem is volt akkor munkahelyem. Rá pár évre ezen hitelen belül fel lett véve több pénz, természetesen új szerződéssel. Én ezt minden kétség nélkül aláírtam. Később derült ki, hogy ezután adóstárs lettem.
Hátrányom csak tavaly lett ebből, miután egy pár százezer forintos hitelt elutasítottak, mert emiatt a hitel miatt, mint adóstárs khr-re kerültem. Ez a hitel azóta múlt hónapban kifizetésre került, így lettem most passzív bar listás. Férjemmel pénzre lenne szükségünk, de emiatt nem kapunk. Nincs egy évünk kívánni.
Kérdésem az, hogy van -e esélyem ügyvéd által megtámadni az adóstársi jogosultságot? Munkahelyem már 10 éve van, de jövedelmet azóta sem vizsgáltak. Amikor a banknál rákérdeztünk, csak annyit mondtak, hogy az nem jelent semmit, úgy szerepelek és kész. Nem szeretnék sokat, csak annyit, hogy vegyenek le a passzív listáról.
Van erre esélyem? Véleményem szerint részükről ez nem volt jogos.
Köszönettel!

Fontos Kerdes

(Tóth Milán , 2016.05.20 23:36)

Üdvözlöm Ügyvéd Úr!
Fél éve kaptam rendőrség félrevezetése vétség miatt 1 év próbàra bocsájtást. ( Tehát nem lesz benne az erkölcsimben se.)
Azota volt egy nehéz időszakom, és pár embernek hamis dolgokat adtam el. Tudom hogy ez csalás, mivel pénzt kerestem mikozbe mást anyagilag megkárosítottam. A kérdésem az lenne, hogy ez előreláthatólag felfüggesztett börtönbüntetés lesz?
Választ előre is köszönöm.

Re: Fontos Kerdes

(drhalasz, 2016.05.23 16:40)

Jó ügyvéddel igen! Egyébként jelentősége van a folytatólagos elkövetésnek és az okozott kár nagyságrendjének is!

fogyasztó megtévszetése

(Krcelic Renátó, 2016.04.25 12:24)

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy abban az esetben, ha azt gyanítom, hogy az általam évek óta rendszeresen fogyasztott terméken az adott élelmiszer-ipari cég változtatott, s a csomagoláson szereplő és a termékben ténylegesen megtalálható makro-összetevőkben lévő súlyos aránytalanságot bizonyítani is tudom (pl. laborvizsgálattal), akkor ez az ügy perre vihető-e? (Személyes vonatkozásom az ügyben jelenleg az, hogy rengeteg időt és pénzt költök egészségem megőrzésére és a helyes táplálkozásra, így a csomagolásokon szereplő összetevőadatok számomra minden terméknél kiemelt fontosságúak.)

Re: fogyasztó megtévszetése

(drhalasz, 2016.04.25 15:47)

Igen!

Budapest

(Barbara, 2016.03.12 15:20)

Tisztelt Ügyvéd Úr! A következő lenne a kérdésem: becsület sértésnek számít e az, ha facebookon nyilvános bejegyzésben közzétesznek Rólam egy videoklippet amiben kimondok egy csunya szót, és a poszt alatt ezt irjak: Valaki menetkész, valaki pedig sz....a kész..igaz Barbie? A vide o vegen a teljes neven felvan tuntetve, tehat mindenki szamara egyertelmu kinek cimeztek ezt a provokalo, degradalo felkérdezést. Kérdésem, feljelenthetem e Őt ezért ( aki ellen amugy tavoltartasom van ) Köszönöm. Valaszt varom.

Re: Budapest

(drhalasz, 2016.03.17 14:06)

Szerintem igen, feljelenthető!

Re: Re: Budapest

(Barbara, 2016.03.19 12:57)

Tisztelt Ügyvéd Úr! A következő lenne a kérdésem: becsület sértésnek számít e az, ha facebookon nyilvános bejegyzésben közzétesznek Rólam egy videoklippet amiben kimondok egy csunya szót, és a poszt alatt ezt irjak: Valaki menetkész, valaki pedig sz....a kész..igaz Barbie? A vide o vegen a teljes neven felvan tuntetve, tehat mindenki szamara egyertelmu kinek cimeztek ezt a provokalo, degradalo felkérdezést. Kérdésem, feljelenthetem e Őt ezért ( aki ellen amugy tavoltartasom van ) Köszönöm. Valaszt varom.

ház vásálás

(németh jánosné, 2016.01.22 19:48)

tisztelt űgyvéd ur segicségét kérném eben űgy ben van egy ház miben albérlet ben vagyunk meg szeretnénk vásárolni de nagyon sok hitel van rajta 16 milio forint és akitől béreljűnk lánya tete rá eszt sok hitelt és édes anyuk el hhunyt őrőkos és ezért ter helte ban eszt házat amit most meg szeretnénk vásárolni kérném segit cségét ien kor mia tehendő hogy ház meg vehesűnk tartozás neter heljen minket hogy letne leveni rola sok tartozást kérem segitsen kőszőnőm várom válaszát

olahpiroska8@gmail.com

(németh jánosné, 2016.01.22 19:50)

tisztelt űgyvéd ur segicségét kérném eben űgy ben van egy ház miben albérlet ben vagyunk meg szeretnénk vásárolni de nagyon sok hitel van rajta 16 milio forint és akitől béreljűnk lánya tete rá eszt sok hitelt és édes anyuk el hhunyt őrőkos és ezért ter helte ban eszt házat amit most meg szeretnénk vásárolni kérném segit cségét ien kor mia tehendő hogy ház meg vehesűnk tartozás neter heljen minket hogy letne leveni rola sok tartozást kérem segitsen kőszőnőm várom válaszát

Re: olahpiroska8@gmail.com

(drhalasz, 2016.01.23 06:39)

A Bankkal kell beszélni, hogy a maguk által igért vételárért leveszik e róla a terhet!

Re: Re: olahpiroska8@gmail.com

(németh jánosné, 2016.01.25 21:23)

tisztelt űgy véd ur hogy lehet ne elintézni hogy mongyunk részlet ben ki fizetnénk házat mivel tulaj donosis bele mene de aza baj sok hitel van rajta űgy védáltal megirnánk szer ződést hogy részlet re meg venénk házat akor hogy tudnánk elérni hogy levegyék rola 16 miliot tartozást mert tulaj donos belene hogy rész let ben fizesűnk ki neki 3milio ftot űgy védáltal irnánk meg szerződést hiteles lene ez nem veszne el pénzűnk ha igy menénk bele részlet fizetés ben kérem segit cségét kőszőnőm várom válaszát

Re: ház vásálás

(drhalasz, 2016.01.26 08:46)

Ez így nem fog menni! A vételár a bankot illetné, nem az eladót.
Mindenképpen a bankkal tárgyaljon!

ház vásálás.......

(németh jánosné, 2016.01.30 19:26)

tisztelt űgyvéd úr azért szeretnék jo űgy védet fogadni mivel tulajdonos bele mene részlet fizetés be ami 3 milio forin tot kér házért de őnkormány zat nál pedig meg nészték nekem hogy sok hitel van rajt 16 mft van rajt 7 őrőkős de kérdezem őntől fogadok űgy védet és űgy véd által alá irjunk szer ződést hogy rész let ben ki fizetem házat akor nem lesz bele baj nem uszik pénzem űgy véd által irjunk szerződést tulaj donosal akor ami nagy hitelt fel vet lánya rá svájcifrank hitelt rajta marad szerződést kőtők tulajdonosal részlet ben kifizetem kérem tanácsát mitegyek kőszőnőm várom válaszát


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Következő »